Forløb for børn med sanse- og modulationsforstyrrelser
Er du bekymret for dit barns adfærd, motorik eller sensoriske reaktioner? Hos Pilotskolen tilbyder vi specialiseret ergoterapi til børn i alderen 0-18 år, der oplever modulationsforstyrrelser. Vores mål er at støtte dit barns udvikling ved hjælp af direkte behandling og træning, så de kan trives både derhjemme, i institution og i skolen.
Hvad er modulationsforstyrrelser?
Modulationsforstyrrelser refererer til udfordringer med at bearbejde og reagere på sanseindtryk på en passende måde. Det er en type sanseintegrations udfordring, som påvirker at barnet enten bliver over- eller underfølsomme overfor stimuli som fx lys, lyd, berøring, bevægelse, smag mm. listen er lang. Det kan fx påvirke barnets evne til at regulere sig selv (føle sig tryg) koncentrere sig, interagere med andre og gennemføre daglige aktiviteter. Modulationsudfordringer har også stor indvirkning på et barns aktivitetsniveau, evne til kunne mærke sig selv og sine egne behov, søvn problematikker og spiseproblematikker.
Tegn på modulationsforstyrrelser hos børn
Modulationsforstyrrelser kan være svære at opdage, men der er flere tegn, som kan indikere, at dit barn har brug for hjælp. Nogle af de typiske tegn på modulationsforstyrrelser hos børn kan være:
- Overfølsomhed overfor visse lyde, lys, bevægelse eller berøring fra fx tøj, solcreme, sand
- Vanskeligheder med at regulere følelsesmæssige reaktioner i bestemte situationer
- Udfordringer med at omstille sig fra én aktivitet til en anden
- Udfordringer med at koncentrere sig i skolen eller under aktiviteter
- Problemer med at deltage i sociale lege eller samarbejde med andre børn
- Udfordringer med at falde i søvn og/eller sove igennem
Hvis du genkender nogle af disse symptomer hos dit barn, kan det være en god idé at søge hjælp. Du kan også læse nærmere om de tegn vi genkender ved børn med modulationsforstyrrelser
Hvordan kan ergoterapi hjælpe børn med modulationsforstyrrelser?
Hos Pilotskolen har vi udviklet en effektiv metode til at hjælpe børn med modulationsforstyrrelser – og vi er de eneste ergoterapeuter i Danmark, der har specialiseret os i netop dette område. Vi arbejder individuelt og målrettet med at styrke barnets nervesystem, så det bliver mindre sensitivt og bedre rustet til hverdagens sanseindtryk.
Vores forløb ser således ud:
Vores forløb ved sanse- og reguleringsvanskeligheder
Afklarende samtale med begge forældre
Vi tager altid en afklarende samtale til at starte med, hvor vi sammen bliver klogere på, hvordan I oplever barnet og hvad barnet synes er svært i hverdagen. Med hjælp fra vores egen-udviklede spørgeramme kommer vi rundt om de ting, vi ofte ser hos børn med modulationsforstyrrelser. På den måde kan vi finde ud af, om barnet har brug for vores hjælp – og hvordan denne hjælp skal udformes terapeutisk.
Samtale af 1 times varighed pris kr. 375,-
Børneforløbet består af
Del 1: Tre individuelle undersøgelsesgange med barnet
Når I starter et forløb hos Pilotskolen, begynder vi med tre undersøgelsesgange, hvor barnet kommer til vores hyggelige klinik i Aarhus. Forløbet strækker sig som udgangspunkt over 1-3 uger – men hvis I har lang vej hertil, finder vi gerne en løsning, hvor de tre sessioner ligger tættere, fx over 2-3 dage og hvor I overnatter i Aarhus. Vi tilpasser det, så det passer bedst til jer og jeres hverdag.
Hver undersøgelsesgang varer cirka 1,5 time
Del 2: Opsamlende samtale med forældre
Vi tager en opsamlende samtale enten fysisk eller online, hvor vi drøfter hvordan barnets modulationsudfordringer ser ud på sanseniveau, og hvad vi ellers har fundet af sanseintegrationsudfordringer. Derefter taler vi hjemmeprogrammet igennem så I præcis ved hvad i skal lave og hvorfor.
Samtale af ca. 2 timers varighed
Del 3: Skræddersyet hjemmeprogram
Efter de tre undersøgelsesgange og den opsamlende samtale, sammensætter vi et hjemmeprogram – en sensorisk diæt-, der er skræddersyet til jeres barn og hverdag.
Programmet er designet til at både regulere barnets nervesystem og til at behandle udfordringerne på sanseniveau. Det tilsammen støtter barnet i hverdagen og hjælper med at mindske modulationsforstyrrelsen.
Mens I arbejder med programmet derhjemme, er I altid velkomne til at kontakte os for sparring og vejledning.
Del 4: Opfølgende træningssession med barnet
Efter 2-3 måneder inviterer vi jer tilbage til en opfølgende træning i klinikken. Her har vi som regel allerede mulighed for at se positive ændringer i barnets reaktioner og samspil med omgivelserne.
Vi giver jer konkrete anbefalinger til det videre arbejde med barnets nervesystem og udvikling og tilpasser hjemmeprogrammet hvis nødvendigt.
Sessionen varer cirka 1,5 time.
Pris for børneforløbet
Den samlede pakke for børneforkøbet koster 14.500 kr., dette er inkl. prisen for den afklarende samtale